TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Skořicové hrudky z ovesných vloček a sušeného ovoce

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 2663 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 109, SAFA (g): 2, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 333 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Sušené ovoce pokrájíme na menší kousky a smícháme s vločkami, lněným semínkem a skořicí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a trochu kypřícího prášku. Do sněhu vpracujeme opatrně směs vloček s ovocem. Z těsta tvoříme hrudky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 10-15 minut dozlatova. (hmotnost hotového pokrmu 195 g - 32 ks, 1 ks 6 g = 85 kJ)

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři